Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

03.05.2023 - 31.12.2023

Vintage Rivierenhof – Op wandel door het verleden

Tickets:

Gratis brochure via de website, gedrukt exemplaar voor 3 euro via infopunt domeinwacht. Brochure kun je bestellen vanaf 3/5.

Organisator: Provinciaal Groendomein Rivierenhof
Locatie: Infopunt domeinwacht

Het Rivierenhof is een oogverblindend fotomodel, dat al minstens een eeuw lang mensen inspireert en betovert. In fotoalbums en schuiven liggen honderden historische foto’s, van het park en zijn bezoekers, te wachten om ontdekt te worden. Een aantal van deze verborgen schatten staan nu opgesteld in het park. Volg de uitgestippelde route van de openluchttentoonstelling in de brochure en bekijk het Rivierenhof met een historische bril.

De tentoonstelling ‘Vintage Rivierenhof – Op wandel door het verleden’ loopt van 3 mei tot en met 31 december 2023 en kun je bezoeken tijdens de openingsuren van het park (06.30 – 22.30 uur). Download de brochure gratis online of koop een gedrukt exemplaar voor 3 euro bij het Infopunt domeinwacht.

Bij storm of grote droogte wordt het Sterbos (het oudste deel van het park) afgesloten omwille van veiligheidsredenen. In dat geval zijn fotokader 2 tot en met 5 niet bereikbaar. Vervolg je route langs de Parkdreef (of de Turnhoutsebaan).

Deel deze activiteit:

TIP #67

De vele geuren komen opsnuiven

100 jaar Rivierenhof,
100 unieke ervaringen

100 tips om uit te testen in het Rivierenhof. Waar wacht je nog op?

Bekijk de 100 tips   ›

Rivierenhof – Parkgeheimen:

Dit boek wil de geest van honderd jaar parkgeschiedenis vatten, in foto’s van vroeger en nu, en in verhalen. Het is een ode aan de grote en kleine dingen, en aan de mensen die het park maakten en maken tot wat het vandaag is.

Meer info   ›

Een eeuw geschiedenis

We vieren 100 jaar Rivierenhof maar wist je dat het verhaal van het domein al veel verder terug gaat? Van boerderij naar lusthof en buitenverblijf tot park. Ontdek de rijke geschiedenis van het Rivierenhof.

Meer info   ›